Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

Henkilöstö

Parikkalan apteekin ja Saaren sivuapteekin omistaa apteekkari Aini Paakki. Hän vastaa apteekin toiminnasta ja taloudesta itsenäisenä yrittäjänä. Yksityinen apteekki on aina yhtiömuodoltaan toiminimi.

Apteekkarilla on Fimean - Lääkealan turvallisuus- ja kehittämiskeskus - myöntämä apteekkilupa pitää apteekkia Parikkalan kunnan alueella. Sivuapteekki kuuluu samaan apteekkilupaan. Apteekkarin tulee olla Suomessa laillistettu proviisori. Aini Paakki on valmistunut proviisoriksi Helsingin yliopistosta vuonna 1979. Aikaisemmat apteekkiluvat apteekkari  Paakilla ovat olleet Kesälahden apteekkiin vuonna 1995 ja Ruokolahden apteekkiin vuonna 2004. Apteekkari voi pitää yhtä apteekkia kerrallaan, ja apteekilla voi olla enintään kolme sivuapteekkia.

Pääapteekilla on kaksi kokopäiväistä ja yksi osa-aikainen proviisori. Proviisori on ylemmän korkeakoulututkinnon suorittanut farmasian asiantuntija; proviisoreja koulutetaan Helsingin ja Itä-Suomen yliopistoissa. Meillä proviisorit toimivat asiakaspalvelussa, esimiestehtävissä sekä apteekkarin sijaisena tarvittaessa.

Farmaseutteja  pääapteekilla on  kaksi: toinen kokopäiväinen, toinen osa-aikainen. Farmaseutti työskentelee pääasiassa asiakaspalvelussa, joko reseptin toimituksessa tai itsehoitopuolella lääkeneuvonnassa. Farmaseutin koulutus on proviisorin koulutusta lyhyempi, ja koulutusta suomen kielellä annetaan Helsingin yliopistossa ja Itä-Suomen yliopistossa Kuopiossa.

Sekä proviisori että farmaseutti on Fimean laillistama ammattihenkilö.

Teknisten työntekijöiden  työnkuva on moninainen. He ovat ns. avustavissa tehtävissä, joita ovat: kassapalvelu, lääketukkuliikkeiden toimitusten vastaanottaminen ja varastoon kirjaaminen, hyllyjen täyttäminen, laskutus, siivous. Tekniset työntekijät ovat työssä ammattiin oppineita, alan opiskelijoita tai oppisopimuksella ammattiin koulutettuja.

Lisäksi meillä on kosmetologi, joka perehtyy parhaillaan apteekkialaan ja apteekkikosmetiikkaan. Jatkossa hän osallistuu kaikkiin teknisen henkilökunnan työtehtäviin.

Parikkalan apteekki toimii opetusapteekkina. Farmasian opiskelijat joutuvat suorittamaan tutkintoonsa kuuluvasta pakollisesta harjoittelusta ainakin osan avoapteekissa.

Saaren sivuapteekissa on yksi farmaseutti, joka on sivuapteekin hoitaja. Ja lääketeknikko, joka osallistuu mm. kassapalveluun , tekee lääketilaukset, huolehtii varaston valvonnan, hoitaa laskutuksen.