Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

Reseptit

Meillä on käytössä sähköinen resepti - kuten kaikissa muissakin maamme apteekeissa. Kela-kortti tai lääkäristä saatu ns. potilasohje on asioitaessa oltava mukana, jotta asiakkaan reseptejä pääsee noutamaan reseptikeskuksesta. Kun joutuu asioimaan toisen henkilön puolesta, voi verkkosivujemme lomake-osiosta tulostaa suostumuslomakkeen, jolla lääkkeen käyttäjä valtuuttaa lääkkeen hakijan asioimaan puolestaan. Vastaavan paperilomakkeen voi pyytää henkilökunnalta.

Reseptikeskus on Kelan hallinnoima, valtakunnallinen sähköisten reseptien pankki. Omia reseptejään voi tarkastella www.kanta.fi-sivuilta henkilökohtaisilla pankkitunnuksilla.

Perinteiset paperireseptit ovat edelleen käyttökelpoisia, mutta toivomme sähköisen reseptin käyttöönottoa sen nopeuden, selkeyden ja turvallisuuden vuoksi. Sekä pääapteekissa että sivuapteekissa on mahdollista jättää sähköisestä reseptistä uusimispyyntö. Palvelu on maksullinen.

Saaren sivuapteekissa on käytössä myös paperireseptien uusimispalvelu. Reseptit toimitetaan kerran viikossa uusittavaksi Parikkalan terveysasemalle, josta apteekki noutaa ne seuraavalla viikolla uusittuina. Palvelu on maksullinen.

Lääkkeiden toimittamisen olennainen osa on lääkeneuvonta. Farmaseuttinen henkilökuntamme huolehtii siitä, että lääkkeen käyttäjä saa riittävät ohjeet lääkkeistään. Samalla tarkastetaan asiakkaan kaikkien lääkkeiden keskinäinen yhteensopivuus, oikea-aikainen ottaminen esimerkiksi suhteessa ruokailuun, oikeaan vuorokauden aikaan jne. Näin vältetään päällekkäisyydet, tarpeettomat lääkkeet ja turvataan parhaalla mahdollisella tavalla lääkehoidon onnistuminen.                                                                                                                  

Ainoastaan farmaseuttinen henkilökunta voi toimittaa reseptejä ja antaa lääkeneuvontaa.

Koneellinen annosjakelu on palvelu, johon käytämme tuottajana alihankkijaa. Palvelu on maksullista.

Dosetteihin jakelun teemme itse. Palvelu on maksullista.

Ex tempore-lääkkeiden valmistus on pääapteekilta siirretty pääosin sivuapteekin tehtäväksi. Sivuapteekilla on lääkkeiden valmistukseen asianmukaiset tilat; pääapteekilla valmistetaan reseptin mukaan ainoastaan joitakin  liuoksia ja annosjauheita.